ReflexologieDagen najaar 2016

Zondag 25 september 2016

Aromatherapie en reflexologie

__________________________________________

Zondag 27 november 2016

Sportreflexologie

 

Aromatherapie en reflexologie

Gastsprekers:

Marcel Waterschoot en Edith Gijsbregts

De kracht van etherische oliën

Etherische oliën, ingeademd of aangebracht op onze voeten zijn een reis naar het centrum van onze hersenen (cfr. “Hemelse Geuren” van Suzanne Fischer). De geurprikkels worden rechtstreeks opgevangen in ons limbisch systeem. Het limbisch systeem behoort tot het oudste gedeelte van onze hersenen en speelt een belangrijke rol bij emoties, gevoelens en motivaties. Hier wordt de geur niet alleen waargenomen, maar ook beleefd.

 

Etherische oliën aangebracht op de voeten, worden onmiddellijk opgenomen in het bloed en veroorzaken trillingen in het lichaam die binnen één minuut in het hoofd aanwezig zijn. De poriën op de voeten zijn groter dan de andere poriën, waardoor de absorptie heel snel gaat. Etherische oliën aangebracht op de voeten stimuleren het immuunsysteem en hebben een rustgevende werking op de parasympathicus. De energetische trilling van de etherische oliën werkt vervolgens in op de energetische lading van de verschillende organen. 

 

Door de fysieke, emotionele en energetische werking van etherische oliën wordt contact gemaakt met de cliënt om op die manier psychische maar ook fysieke problemen aan te pakken. Op deze ReflexologieDag zal de werking op verschillende niveaus toegelicht worden in combinatie met veel praktijk.

 

Locatie:

De Jachthoorn – Doornstraat 11 - Kontich

Praktisch:          

  • Beknopte syllabus voor elke deelnemer
  • Koffie, thee, fruitsap, water tijdens de pauze en lunch
  • Gratis parking

Prijs:                                                                 

Leden 75€   -  Niet-leden 105

Inschrijving is pas geldig na betaling!

Stort het gepaste bedrag op BE93 068247538367 (BIC GKC CBEBB) van NVBR, Lenneke Marelaan 22/B5,1932 Zaventem met vermelding van je naam + RD 25/9/2016 + factuur (indien gewenst).

 

Hier inschrijven

 

 

  

Sportreflexologie

Gastspreker:

John Rooms

Sportreflexologie is gericht op het wegnemen van blokkades in het lichaam met bijzondere aandacht voor het bewegingsapparaat met als doel de energiedoorstroming (bloed, chi, lymfe) vrij te maken. Onder blokkades wordt verstaan spierblokkades, triggerpoints, verklevingen, verharde organen,…

Binnen sportreflexologie wordt het bewegingsapparaat opgedeeld in een primair en een secundair gedeelte.

  • Primair zijn de voeten, de enkels en de onderbenen.
  • Secundair zijn het bekken, de bovenbenen en de lage rug.

De aanpak is gegroeid vanuit het waarnemen dat een traditionele energetische drukpuntmassage beter zijn doel bereikt als alle lichamelijke blokkades weggenomen zijn en de stimulatie van de reflexologie vrij spel heeft in het lichaam. Zo is ook de vaststelling gegroeid dat de aanpak gunstige effecten heeft op problemen die we niet zo direct linken aan bewegen, bijvoorbeeld darmproblemen, buikpijn.

John Rooms beschouwt Dwight Byers, onbewust misschien van zijn kant, als de grondlegger van sportreflexologie. In zijn handboek “Reflexologie, een werkboek” vermeldt Dwight een typische sportblessure, namelijk hielspoor, en hoe een reflexoloog dit kan aanpakken. Door dat te lezen, zijn John z’n ogen als fervent hardloper definitief opengegaan.

Op deze ReflexologieDag gaat John naast een boeiend verhaal, ook vertellen over de ontstaansgeschiedenis van sportreflexologie en hoe belangrijk het is dat wij als reflexologen onze taak opnemen om mensen verstandig met hun voeten te laten omgaan. Daarnaast ook behoorlijk wat praktijk zoals het verhelpen van een lumbago, darmproblemen, optimaliseren van de beweeglijkheid van de voeten bij kankerpatiënten.

Locatie:

De Jachthoorn – Doornstraat 11 - Kontich

Praktisch:          

  • Beknopte syllabus voor elke deelnemer
  • Koffie, thee, fruitsap, water tijdens de pauze en lunch
  • Gratis parking

Prijs:                                                                 

 Leden 75€   -  Niet-leden 105

Inschrijving is pas geldig na betaling!

Stort het gepaste bedrag op BE93 068247538367 (BIC GKC CBEBB) van NVBR, Lenneke Marelaan 22/B5,1932 Zaventem met vermelding van je naam + RD 27/11/2016 + factuur (indien gewenst).


Hier inschrijven