Het ontstaan (vervolg)


EVOLUTIE IN TECHNIEKEN

Pijltje Dankzij deze en andere pioniers is men reflexologie door de jaren heen meer en meer gaan toepassen. Hierdoor ontstonden nieuwe technieken vertrekkende vanuit diverse situaties en achtergronden of in functie van een bepaald doel. Denk maar aan ‘Duimsparende technieken’, ‘Verticale Reflexologie’ maar ook ‘Zwangerschapsreflexologie', enzovoort.

PijltjeDoor deze evolutie ontstond de nood aan een meer doorgedreven opleiding; in ieder geval voor wie als therapeut aan de slag wil. Om aan deze behoefte te voldoen werd onze opleiding volledig herzien en opgedeeld in 2 fasen.

PijltjeFase I (Relaxatiereflexologie) is een kennismaking waarbij voldoende theorie en praktijk worden aangeleerd om een degelijke traditionele, ontspannende reflexologiesessie te kunnen geven.


Pijltje
In Fase II (Therapeutische reflexologie)
worden zowel theorie als praktijk verder uitgediept. De cursisten leren gespecialiseerde technieken toe te passen en krijgen scholing rond ‘therapeut zijn’.

PijltjeTrouw aan de filosofie van het NVBR bestaat een opleiding heel consequent uit voetreflexologie en dat wat er direct mee te maken heeft. Aanverwante therapieën en bijscholingen vallen buiten het basispakket. Op die manier bepaalt iedereen zelf wanneer hij/zij klaar is voor een volgende stap.
De opleiding is in overeenstemming met wat door RiEN (Reflexology in Europe Network) en BeVo als norm wordt opgelegd.

PijltjeOok voor de stichters van onze vereniging bleef het niet bij het volgen van die 'ene' cursus in Auen.
Ze verruimden hun blik en volgden aanvullende opleidingen in Duitsland en Zwitserland.
Vandaag de dag worden NVBR-leden via
‘De Reflexoloog’, een nieuwsbrief en digitale ‘Flashberichten’ op de hoogte gehouden van gerelateerde opleidingen en evenementen in binnen- en buitenland.

NVBR IS LID VAN:

Pijltje ICR (International Council of Reflexologists).
E
en vereniging die alle reflexologen in de wereld wil samenbrengen. Ze organiseert tweejaarlijks een congres en is ook de grondlegger van de Wereld Reflexologie Week (de laatste volledige week van september).

PijltjeRiEN (Reflexology in Europe Network).
Een gelijkaardige vereniging die eveneens congressen organiseert en zich toespitst op erkenning van reflexologie in Europa.

PijltjeBRN (Benelux Reflexology Network).
Een netwerk waarbij België, Nederland en Luxemburg zich verenigen om hun belangen te verdedigen naar RiEN en Europa toe.

NVBR & SAMENWERKING:

PijltjeNVBR staat open voor contacten met andere reflexologie-verenigingen en -scholen. Binnen België maakt NVBR deel uit van de Scholencommissie van BeVo. Deze houdt zich bezig met het opstellen van richtlijnen naar reflexologiescholen toe en het afnemen van examens voor wie de opleiding volgde in een door BeVo niet-erkende school. Samenwerking met onze franstalige landgenoten CER en onze Nederlandse zustervereniging BER krijgt vorm.

PijltjeNVBR is een ‘vereniging zonder winstoogmerk’ en werkt met vrijwilligers die het belangrijk vinden om de taak van haar oprichters verder te zetten. Wij wensen zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken en juist daarom zijn alle reflexologen welkom binnen onze organisatie, ‘liefhebbers’ en ‘therapeuten’.

PijltjeWij zijn een organisatie van, voor en door reflexologen. Samenwerking met respect voor ieders eigenheid maakt ons sterk en laat ons groeien.

PijltjeHet zich bijscholen is en blijft noodzakelijk voor wie reflexologie een warm hart toedraagt. Juist dat maakt reflexologie zo boeiend: ‘je bent er nooit klaar mee’!