Het ontstaan


OORSPRONG EN EVOLUTIE

Pijltje Op 26 juni 1982 werd het fundament gelegd van onze vereniging. Een aantal cursisten van een voetreflexologie-opleiding in Auen (D) kwamen toen samen om te overleggen over een methode om reflexologie meer bekendheid te geven bij het grote publiek. Het geven van een opleiding bleek hiervoor een geschikt middel. Zowel in Nederland, Duitsland en België werden toen commissies samengesteld om dit te realiseren.

PijltjeOp 8 oktober 1983 ging in St-Niklaas de eerste Belgische cursus van start. De formule bleek succesvol te zijn en in 1986 werd de vzw ‘Nationaal Verbond der Belgische Reflexologen’ opgericht. Deze vzw stelde zichzelf tot doel om naast het geven van cursussen, workshops en lezingen, ook reflexologen te verenigen. Ex-cursisten wilden immers contact houden met de docenten en collega’s en zo groeiden de vergaderingen van de organisatoren uit tot wat we nu kennen als 'ReflexologieDagen'. Reflexologen van over het hele Vlaamse land (ook enkele Nederlandse en zelfs Waalse collega's) komen er samen om contacten te leggen, ervaringen uit te wisselen, raad te vragen en aanvullende informatie of een workshop mee te pikken.

 


Pijltje
Reeds in 1982 was het duidelijk dat reflexologie een eenvoudige manier van werken was, die zeker een plaats verdiende binnen het gezin. Door het regelmatig toepassen van reflexologie wordt het lichaam immers in evenwicht gebracht met als resultaat zelfheling, pijnbestrijding en algemene ontspanning. Dat was trouwens ook de visie van onze reflexologie-grootmoeder Eunice Ingham, die er een levenstaak van maakte zoveel mogelijk reflexologen op te leiden. Haar neef Dwight Byers (intussen meer dan 80 jaar) zet dit werk tot op de dag van vandaag nog steeds voort.

Lees verder