Nascholing: Verbindende en Geweldloze Communicatie

 

Lesgever: Hedwig Berghmans

Data: 16 en 17 juni 2018, 10u - 17u                                                            

Verbindende Communicatie Luisteren en spreken vanuit je hart

 

Deze manier van communiceren is gebaseerd op het model van Marshall Rosenberg. De deelnemers aan deze bijscholing krijgen ruim de kans om hiermee kennis te maken en het veelvuldig in te oefenen.

Als deelnemer leer je verantwoordelijkheid op te nemen voor eigen gevoelens, behoeften en empathisch te luisteren naar anderen. Dit doe je op basis van objectieve waarnemingen zonder oordeel. Als reflexoloog kan je deze kennis integreren in jouw praktijk bij de omgang met je cliënt. Tijdens deze workshop zal je eveneens extra tools ontvangen om cliënten dichter bij hun basisgevoel te krijgen. Wat ondersteunend kan zijn om de onderliggende oorzaak van de klacht, waarvoor ze bij jou komen, aan te pakken.

Het model wordt ook dankbaar gebruikt bij het oplossen van conflicten. Dit kan nuttig zijn in situaties waarin je soms terecht komt met cliënten. Bijvoorbeeld hoe blijf je op een liefdevolle manier communiceren met een cliënt die altijd te laat komt, een cliënt die na de sessie nog veel extra tijd vraagt, een cliënt die geen geld bij zich heeft,…

Deze cursus richt zich tot iedereen die op zoek is naar nog meer diepgang en vreugde in zijn leven en deze ook wil doorgeven aan anderen. 

  

  


Hedwig Berghmans is inspecteur-adviseur in het onderwijs met een grote passie voor al wat met verbindende en geweldloze communicatie te maken heeft.

Hij volgde opleidingen in geweldloze communicatie, transactionele analyse, NLP, meditatie, beweging en dans. Hij is actief lid van Netwerk NVC Vlaanderen. 

Hij is auteur van het boek “Luisteren en spreken vanuit het hart”.

 

Locatie: abdij van Grimbergen – Prémontrézaal - Abdijstraat 8 – Grimbergen

Prijs voor 2 dagen:

150 euro voor leden, 175 euro voor niet-leden

- inclusief koffie, thee en water tijdens pauzes

- eigen lunchpakket meebrengen

Inschrijving:  

BE93 068247538367 (BIC GKC CBEBB) van NVBR, Lenneke Marelaan 22/021,1932 Zaventem (SSW)

met vermelding van je naam + nascholing communicatie + factuur (indien gewenst).

Inschrijving pas geldig na betaling!