ReflexologieDag voorjaar 2018


Zondag 22 april 2018

VERBINDING

10u - 17u

Gastsprekers: Linda Jacobs en Hedwig Berghmans

 

Verbindende communicatie

Gastspreker: Hedwig Berghmans

Om de ander echt te kunnen ontmoeten is het belangrijk dat we de nodige aandacht besteden aan onze manier van communiceren met elkaar. We gebruiken vaak uitdrukkingen die nodeloos beschuldigend, beoordelend of veroordelend zijn.

Marshall Rosenberg († 2015), grondlegger van Verbindende en Geweldloze Communicatie, stelt ons een methode voor waarbij we leren “spreken en luisteren vanuit het hart”.

We leren op een bewuste wijze verantwoordelijkheid op te nemen voor eigen gevoelens en behoeften, zonder ons in de slachtofferrol te plaatsen of de ander te willen domineren. We leren ook luisteren naar de gevoelens en behoeften van anderen (= empathisch luisteren).

Het betreft hier een eerste kennismaking met deze manier van communiceren die mensen en hun omgeving gelukkiger maakt. Je kan het ongetwijfeld ook goed gebruiken in je contacten met cliënten. Tevens wordt Geweldloze Communicatie succesvol gebruikt bij het oplossen van conflicten.

Invoelende communicatie met reflexologie

Gastspreker: Linda Jacobs

Om de verbindende communicatie die Hedwig in de voormiddag brengt te bekrachtigen, wordt tijdens de namiddag aandacht besteed aan het leggen van linken met specifieke reflexologietechnieken.

Als reflexoloog weten we natuurlijk al langer dat communicatie belangrijk is, zowel verbaal als non-verbaal. We hoeven de voeten maar te bekijken en te voelen om te weten wat er bij de cliënt leeft.

Linda vertrekt bij de linkende technieken vanuit het invoelen volgens de wet van de communicerende vaten. Wat leeft bij de ander? Wat is er uit balans? Waar ervaren we leegtes? Waar zijn er spanningen?

Ze leert ons hoe wij de cliënt kunnen uitnodigen om naar binnen te keren en bij zichzelf te komen. Ook wij als reflexoloog verbinden ons vanuit het hart met het universum en de aarde energie.

Vanuit deze verbinding tussen de voeten en de handen kan dan ingevoeld worden. Via specifieke grepen brengen we meer balans waardoor er bewustwording mogelijk is bij de cliënt van eigen gevoelens en behoeften. Dit alles nodigt haar/hem uit om meer in haar/zijn kracht te staan.

 

I


 

 


Programma:

09:30u              Onthaal (met koffie en thee)

10:00u              Presentatie Verbindende Communicatie

11:30u              Pauze

11:50u              Vervolg presentatie

13:00u              Lunch

14:00u              Linken via reflexologie

16:30u              Afsluiting en vragenronde

17:00u              Einde

Locatie:

De Jachthoorn – Doornstraat 11 - Kontich

Praktisch:          

  • inclusief: beknopte syllabus voor elke deelnemer
  • inclusief: koffie, thee, fruitsap, water tijdens de pauze en lunch
  • meebrengen (per 2 personen): Lafumastoel, handdoeken, crème of olie, dekentje, werkstoel op wieltjes
  • gratis parking

Prijs:                                                                 

Leden 75€   -  Niet-leden 105€

Inschrijving is pas geldig na betaling!

Bedrag te storten op: BE93 068247538367 (BIC GKC CBEBB) van NVBR, Lenneke Marelaan 22/021, 1932 Zaventem (SSW), met vermelding naam + datum reflexologiedag + factuur (indien gewenst)

 

Hier inschrijven